Ngopi

Menungso kuwi sejatine kurang siji....yoiku: *KOPI*  iku tegese *(Kopyor Pikirane),*

mulo kopi iku rasane *Pait.*
Nanging sak pait-paite kopi.. isih iso digawe
*LEGI* ( Legowo ning ati ) / berlapang dada hatinya

Carane kudu ditambahi *GULO*  (Gulangane Roso)/ Mengelola perasaan baik

 Sing asale soko
*TEBU* (anteb ning kalbu) / mantab hatinya

 Banjur diwadahi
*CANGKIR*  (Nyancangne piKIR). Menguatkan pikiran

Trus di siram
*WEDANG* (wejangan sing marahi padang) / Nasehat yg menentramkan hati

ojo lali di *UDHEG*
(Usahane ojo nganti  mandeg )/Usaha jangan sampai berhenti

Anggone  ngudheg nganggo *SENDOK"* ( Sendhekno marang sing nduwe kautaman)/ Pasrahkan pada Yang Maha Kuasa

Dienteni ben rodo
*ADEM* ( Ati digowo lerem ) / Hati jadi tenang

Bar kui diombe *SERUPUT*  (Sedoyo Rubedo bakal luput) / Semua godaan akan terhindar.
Copas dari WhatsApp Group.